Ook meterkast check door ZuidWest Solar

ZuidWest Solar, snelle levering & vakkundige montage van zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen. Tevens meterkast check elektrische installatie, groepenkast Middelburg

De elektrische installatie in woningen wordt steeds uitgebreider en de elektrische vermogens die er doorheen lopen nemen toe. Denk bijvoorbeeld eens aan de toevoeging van je onlangs bestelde zonnepanelen (PV), een warmtepomp en in toenemende mate ook een laadvoorziening voor een elektrische auto (EV). Het ontwerp van de meterkast moet geschikt zijn voor de hoge gelijktijdigheid van deze belastingen (kortom: het hoge stroomverkeer dat er door de groepenkast heen loopt). Ook dient in het ontwerp rekening te worden gehouden met de extra PV-stroom. Een verkeerd ontwerp kan leiden tot ongewenst afschakelen of zelfs resulteren in brand. Wanneer onze groepenkast specialisten de gratis groepenkast check voor u uitvoeren bestuderen zij de meterkast uitvoerig.

Algemene informatie voor een meterkast

Kunnen wij de huidige groepenkast eenvoudig aanpassen zodat deze weer aan de huidige normen voldoet, dan zullen wij u geen nieuwe groepenkast aanbieden maar enkel de componenten waarmee de groepenkast aangevuld moet worden of de componenten welke vervangen dienen te worden. Dit zullen in veel gevallen een van de volgende zijn producten zijn: remautomaat, hoofdschakelaar of aardlekautomaat. Hieronder geven we een korte beschrijving van deze producten en waarom wij u adviseren deze te vervangen of de meterkast hiermee uit te breiden.

Wanneer uw huidige groepenkast niet meer goed om te bouwen is naar de huidige vereiste normen, dan adviseren wij u ten zeerste om de groepenkast te laten vervangen. U heeft in dat geval een groepenkast waar u lekker op verder kunt verduurzamen in de toekomst. Deze groepenkast zal namelijk ook geschikt zijn wanneer u in de toekomst beslist om bijvoorbeeld een elektrische auto (EV), laadvoorzieningen, warmtepomp, airco, etc. aan te schaffen. Met deze nieuwe groepenkast bent u dus helemaal klaar voor de “toekomst”.

De groepenkast check is een gratis dienst die wij aan onze klanten bieden. Wij raden u aan om het advies van onze specialisten op te volgen zodat de groepenkast weer helemaal veilig is en aan de laatste normen en eisen voldoet. U kunt in dat geval met een veilig gevoel genieten van uw toekomstige zonnepanelensysteem en alle duurzame uitbreidingen die u in de toekomst nog verder wilt laten plaatsen.